miercuri, 2 octombrie 2013

Sorin Alexandrescu: Dosarul meu a fost fabricat pentru a acoperi fapte de corupţie din fotbal

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, susține că dosarul său a fost "fabricat pe declarații mincinoase'' pentru "a acoperi una dintre cele mai grave fapte de corupție din fotbalul românesc''
.


Sorin Alexandrescu: Dosarul meu a fost fabricat pentru a acoperi fapte de corupţie din fotbal
Sorin Alexandrescu: Dosarul meu a fost fabricat pentru a acoperi fapte de corupţie din fotbal
"Am aflat astăzi (n.r. marți), nu de la DNA cum ar fi fost normal, ci din presă, că am fost trimis în judecată pentru așa-zisul dosar de șantaj. Acest dosar a fost fabricat pe declarații mincinoase pentru a acoperi una dintre cele mai grave fapte de corupție din fotbalul românesc. Trimiterea în judecată s-a produs după ce DNA mi-a refuzat în mod vădit orice drept la apărare, acționând unilateral și discreționar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din România. Alături de mine au fost trimiși în judecată fondatorul, acționarii și cele mai importante companii ale grupului: TV Antena Group, Antena 3 SA, Intact Publishing. Este evident că modul în care a fost instrumentat acest dosar nu trebuia să permită dreptul la apărare nici mie, nici celorlalte persoane puse sub acuzație'', subliniază Alexandrescu într-un comunicat remis marți AGERPRES.
El afirmă că DNA "a ignorat cu bună știință aspecte importante'' și arată că reținerea sa s-a făcut ''exclusiv pe baza declarațiilor lui Ioan Bendei, declarații infirmate în mod categoric de conținutul înregistrărilor făcute de procurori''.
Totodată, el acuză procurorii că au ''ignorat deliberat'' trei hotărâri judecătorești definitive. '

luni, 30 septembrie 2013

AVEREA lui Videanu, sub SECHESTRU: VILA din Snagov şi 60 de milioane de euro

O parte din averea lui Adriean Videanu a fost pusă sub sechestru. Este vorba de trei apartamente din Bucureşti, unul din Mamaia, vila din Snagov, dar şi 66.000 de acţiuni pe care acesta le deţine la trei societăţi comerciale. Fostul ministru al Economiei este acuzat de subminarea economiei naţionale. Prejudiciul din acest dosar se ridică la 130 de milioane de euro.

AVEREA lui Videanu, sub SECHESTRU / Foto: MEDIAFAX
AVEREA lui Videanu, sub SECHESTRU / Foto: MEDIAFAX
Fostul ministru al Economiei s-a prezentat, luni dimineaţă, la DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de complot și subminarea economiei naționale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deținută de omul de afaceri Ioan Niculae.
Potrivit ordonanţelor din datele  de 24 şi 26 septembrie 2013, informează DIICOT, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean: un imobil situat  în localitatea Snagov, judeţ Ilfov, 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti, un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa.

În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către Videanu Adriean la trei societăți comerciale.

Şeful DIICOT a cerut, pe 2 septembrie, procurorului general să sesizeze Senatul, respectiv şeful statului cu cereri de începere a urmăririi penale împotriva foştilor miniştri ai Economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, pentru că l-ar fi sprijinit pe Ioan Niculae şi ar fi folosit Romgaz în interesul Interagro.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii susţin că activitatea grupului infracţional iniţiat, constituit şi coordonat de Ioan Niculae viza fapte de natură să submineze economia naţională prin folosirea SNGN Romgaz SA în direcţia dorită de interesele grupului infracţional.

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a afirmat că are toate dovezile nevinovăţiei sale pe care le va pune la dispoziţia procurorului de caz.

ANI cere REVOCAREA din funcţie a senatorului PNL Mora Daniel

Agenția Națională de Integritate a solicitat Senatului României constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a lui Mora Akos Daniel, ca urmare a deciziei definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție, referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul acestuia la data de 20.04.2011.

Senatorul PNL Mora Akos Daniel
Senatorul PNL Mora Akos Daniel
ANI a constatat faptul că Daniel Mora, fost Consilier județean în cadrul C.J. Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât S.C. MORAGROIND S.R.L, societate în cadrul căreia acesta deține funcția de Director și calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuție lucrări, în valoare totală de 15.689.344 Lei, cu unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureş și cu alte unități administrativ teritoriale de pe raza Judeţului Mureş.
ANi informează că, potrivit Legii nr. 176/2010, „persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate”.

Prin funcție eligibilă se înțelege orice funcție aleasă. Legiuitorul nu face distincție între funcțiile eligibile din cadrul autorităților publice locale și cele din cadrul autorităților publice centrale, instituind doar faptul că persoana față de care s-a constatat definitiv starea de incompatibilitate, dacă aceasta a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa această funcție pentru o perioadă de 3 ani, mai precizează ANI.