joi, 20 iunie 2013

Adjunctul Gărzii Financiare, audiat la DNA


Adjunctul Gărzii Financiare, Gabriel Cărbunaru, şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ei au fost chemaţi pentru a da explicaţii în dosarul de şantaj al managerului Antena Group, Sorin Alexandrescu
.

Adjunctul Gărzii Financiare, audiat la DNA în dosarul de şantaj al lui Sorin Alexandrescu
Adjunctul Gărzii Financiare, audiat la DNA în dosarul de şantaj al lui Sorin Alexandrescu
Anchetatorii vor să afle cum a ajuns în presă contractul semnat între RCS RDS şi firma lui Mitică Dragomir.
"Am fost întrebat despre modul în care mi-am desfăsurat activitatea vizavi de coordonarea unui anume act de control şi am dat explicaţii cu privire la acest lucru. Dacă dvs. faceţi vreo legătură cu acel mediatizat contract de asociere în participaţiune între două persoane juridice, am de făcut doar o singură precizare: sunt cu conştiinţa împăcată. Nu am dat eu vreun document nimănui din afara instituţiei. La acel contract au avut acces semnatarii lui, angajaţi din cele două companii. Cred că şi organe de control din alte instituţii, echipa de control coordonată de mine şi cu mine", spune Gabriel Cărbunaru.

luni, 17 iunie 2013

Stolojan, audiat la Parchet în legătură cu declaraţia de avere


Stolojan, audiat la Parchetul ICCJ în legătură cu declaraţia de avere

"Am fost pur şi simplu ca să prezint situaţia în legătură cu acel comunicat dat de ANI cu privire la faptul că eu am raportat deţinerile de acţiuni pe care le aveam la 31 decembrie 2011 în loc de iunie 2012 când am depuse declaraţia. Am explicat de ce am raportat în acest fel", a precizat Theodor Stolojan.
El a mai spus că Parchetul ICCJ urmează să-şi facă datoria.
În această dimineaţă a fost prezent la Parchetul ICCJ şi fostul vicepreşedinte PDL Sever Voinescu.
Contactat de MEDIAFAX, Voinescu a precizat că a fost la parchet în calitate de avocat. "Am fost ca avocat într-o cauză", a spus Voinescu.
Potrivit unor surse judiciare, Sever Voinescu a fost la Parchetul instanţei supreme împreună cu Stolojan în calitate de avocat al europarlamentarului. Conform surselor citate, dosarul în care a fost audiat Stolojan se află în faza actelor premergătoare.
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.