marți, 20 august 2013

Peste 1.200 de angajaţi MAI, cercetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie în primele şase luni

Peste 1.200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost cercetaţi, în primele şase luni ale anului, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, număr cu cinci la sută mai mare faţă de cel din perioada similară a lui 2012, potrivit informaţiilor furnizate MEDIAFAX
.


Peste 1.200 de angajaţi MAI, cercetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie în primele şase luni

"Instrumentarea dosarelor penale s-a efectuat sub directa coordonare a procurorilor de caz, astfel că, în perioada analizată, s-au efectuat cercetări şi au fost înaintate la Parchet 1.817 dosare penale (+15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012)", se arată într-un material de bilanţ remis la solicitarea MEDIAFAX. Conform DGA, din totalul dosarelor, 330 au fost înaintate la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), 43 la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), iar 1.444 la structurile centrale şi teritoriale ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În cele 1.817 dosare penale, anchetatorii DGA au cercetat 3.147 de persoane, dintre care 1.235 cadre ale MAI.
În urma cercetărilor, au fost puse sub învinuire 716 persoane, dintre care 192 de angajaţi ai MAI, 17 cu funcţii de conducere.
În acelaşi timp, au fost inculpate 525 persoane, dintre care 129 lucrători MAI, conform bilanţului DGA.

luni, 19 august 2013

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul ei rămân în arest

Instanţa supremă a decis ca judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul ei Florin Cergan să fie cercetaţi în continuare în arest, în dosarul în care sunt acuzaţi că au luat mită pentru a interveni în soluţionarea unor dosare, printre care şi cel al lui Dinel Staicu
.


Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul ei rămân în arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat miercuri, recursul formulat de judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi de Florin Cergan împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a admis propunerea de arestare preventivă a lor, formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Instanţa supremă a respins recursurile celor doi şi a dispus cercetarea acestora în arest preventiv, decizia fiind definitivă.
Atât judecătoarea Veronica Cîrstoiu, cât şi fiul acesteia au refuzat să facă declaraţii în faţa instanţei supreme. Avocata Veronicăi Cîrstoiu a declarat că aceasta nu a putut să dea declaraţii în faţa instanţei, de jenă.
"Nu aţi realizat că a avut ochii în lacrimi, că emoţia puternică, fundamentată de jena, ruşinea să-i spunem aşa, pe româneşte, situaţiei în care se regăseşte, i-a aşezat acel nod în gât şi dacă, am fi şi umani, nu numai reporteri, n-am pune asemenea întrebări. (...) Jena este faţă de toată lumea", a spus Lorette Luca, avocata Veronicăi Cîrstoiu.
Florin Cergan a solicitat să fie pus în libertate, pe motiv că are în întreţinere un băiat de 10 ani şi o fetiţă de un an şi şase luni, iar soţia are grave probleme de sănătate.
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, în 9 august, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.