miercuri, 22 mai 2013

Mihail Vlasov, subiect penal de DNA


EXCLUSIV RNEWS.RO: Mihail Vlasov, subiect penal de DNA la sesizarea Hidroelectrica

EXCLUSIV RNEWS.RO: Mihail Vlasov, subiect penal de DNA la sesizarea Hidroelectrica / FOTO: Mediafax
Sesizarea penală, ce a fost formulată chiar de către Hidroelectrica, în decembrie 2011, fiind iniţial înregistrată la DIICOT, vizează modul în care Mihail Vlasov a anulat avizul de existenţă a forţei majore privind seceta prelungită ce permitea societăţii producătoare de energie să livreze cantităţi mai mici de electricitate clienţilor săi.
După ce cauza a fost declinată către DNA, procurorii anticorupţie l-au audiat pe Vlasov, dar şi pe Aurel Aldea, Vasile Bar, Mihai Daraban si Sorin Dimitriu – membri ai Biroului de Conducere al CCIR – toţi fiind reclamaţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată.  Fără a închide cauza, de mai bine de un an de zile în dosar nu s-au mai efectuat acte procedurale.
In baza actului semnat de Vlasov şi ceilalţi patru colegi ai săi, mai mulţi traderi de energie solicită în instanţe obligarea Hidroelectrica la plata a circa 100 milioane de euro drept pagube. Potrivit sesizării penale obţinută de NewsIn, Vlasov şi ceilalţi patru colegi ai săi din conducerea CCIR şi-au încălcat atribuţiile legale, dar şi cele prevăzute în statutul Camerei de Comerţ.
 Avizul, emis ca de obicei de Direcţia Drept şi Legislativ a CCIR
In septembrie 2011, pe fondul secetei prelungite, după ce în prealabil a solicitat informaţii şi prognoze de la instituţiile abilitate, Hidroelectrica a cerut Camerei de Comerţ şi Industrie a României eliberarea unui aviz de existenţă a cazului de forţa majoră. Scopul acestei proceduri era acela ca Hidroelectrica, aflată în imposibilitatea de a furniza traderilor de energie cantităţile stabilite prin contracte, să se proteje din punct de vedere legal şi să furnizeze cantităţi mai mici de electricitate. Analizând situaţia, reprezentanţii CCIR au emis la data de 27.09.2011 avizul solicitat, confirmând seceta şi implicit cazul de forţa majoră. Ca şi în alte speţe, documentul în cauză, având nr. 1240, a fost semnat de directorul Direcţiei Drept şi Legislativ din cadrul CCIR. Afectaţi destul de serios, deoarece nu mai primeau cantităţile de energie contractate, traderii de energie au cautat soluţii pentru anularea avizului de forţă majoră. Si soluţia a venit tocmai de la preşedintele CCIR, Mihail Vlasov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul adus. Sunt sigur ca acesta va fi apreciat la justa valoare de catre ceilalti cititori.