vineri, 3 mai 2013

"Judecatoarele de la Tribunalul Bucuresti" - Antonela Costache si Viorica Dinu


Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, grefierul Vasilescu Sorin s-a inteles cu Antonela Anemary Costache sa ii ceara avocatei Ileana Alina Raducan 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru el si 100.000 de euro pentru Antonela Anemary Costache. Aceasta urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului. Pe de alta parte, judecatoarea Viorica Dinu, prin intermediul judecatoarei Antonela Anemary Costache si a grefierului Vasilescu Sorin, ar fi acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de catre Ileana Alina Raducan.

In plus, fratele lui Dinel Nutu i-ar fi dat prin intermediari judecatoarei Viorica Dinu 45.000 euro pentru a determina eliberarea acestuia, iar ulterior pentru ca demersurile de punere in libertate a lui Dinel Nutu au esuat, Viorica Dinu i-a inapoiat banii.

In decembrie 2012, Viorica Dinu, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia Penala, cu ajutorul Antonelei Anemary Costache, judecator la aceeasi sectie penala, ar fi primit de la mai multe persoane 32.500 euro si a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a inca 15.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte hotarari favorabile in trei cauze penale, sustin procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Pe 15 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache. Alaturi de acestea au mai fost arestati avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata atat de cei sase arestati, cat si de procurorii anticoruptie, in cazul lui Marian Catrin.

Pe 20 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursurile la masura preventiva data de Curtea de Apel Bucuresti si a mentinut masura arestarii preventive si in cazul altor patru inculpati din acelasi dosar, respectiv avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. De asemenea, ICCJ a admis recursul procurorilor in privinta lui Marian Catrin, hotarand arestarea preventiva a acestuia.

Tribunalul Bucuresti a a decis pe 28 martie ca in acelasi dosar sa fie arestat preventiv si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mita si cumpararea influentei judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache. Pe 1 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis ca judecatoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti sa ramana in arest preventiv, respingandu-i cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

La momentul retinerii, Viorica Dinu judeca dosarul in care este acuzat Dan Voiculescu si alte persoane in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, tot ea fiind cea care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vantu in dosarul in care era acuzat de favorizarea infractorului. Antonela Costache era presedinta Sectiei a II-a Penala de la Tribunalul Bucuresti si cea care a facut parte din completul de judecata care a solutionat dosarul in care a fost acuzat Fanel Pavalache.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul adus. Sunt sigur ca acesta va fi apreciat la justa valoare de catre ceilalti cititori.